Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών, δια μέσου της Δ.νσης Νομικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ, σε ερώτηση 25 Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το κλείσιμο των Τηλεπικοινωνιακών Εμπορικών Κέντρων, μεταξύ των οποίων και αρκετά στο Νομό Λέσβου, πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική της αυτορρύθμισης της αγοράς, βασισμένη στην ιδεολογική προσέγγιση του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, που ακόμα και τα κράτη που την θεοποίησαν, έχουν αρχίσει να αναθεωρούν και να επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους, εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί αυτοσκοπό για την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ο Υπουργός Μεταφορών, δυστυχώς επί του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαντά αντικοινοβουλευτικά δια των υπηρεσιών ότι «η εταιρεία (Ο.Τ.Ε.) μας λειτουργεί σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι δε υποθέσεις της, που έχουν σχέση με την εν γένει λειτουργία της και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της, δεν είναι δημόσιες υποθέσεις, οι οποίες υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.»
Και συνεχίζει η απάντηση δια της υπαλλήλου. «αδυνατούμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα που υποβάλλονται από βουλευτές και αποβλέπουν στον έλεγχο της εταιρείας μας ως προς την ανάπτυξη και τη χωροταξική δομή του δικτύου των καταστημάτων της.»
Η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης, υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορεί πως θα εξυπηρετείται ο πολίτης, ο οποίος πχ για μια απλή εξόφληση λογαριασμού θα πρέπει να μεταβαίνει από το Σίγρι στη Μυτιλήνη.
Καμία μέριμνα για τις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές. Για τον Υπουργό όλα κρίνονται με βάση μαθηματικούς υπολογισμούς. Δυστυχώς  135 καταστήματα του Ο.Τ.Ε. θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα μεταφερθούν σε κεντρικές υπηρεσίες στιβαζόμενοι.